Лікарські рослини, бальзами та їх використання — 4

(Автор – Богдана Гриневич) — 4

Великою помилкою у розвитку медицини останніх століть було відмежування від методики цілісного оздоровлення людини. Як ми вже розглядали, Парацельс першим виділив хімічні речовини, які є активними елементами тих чи інших лікарських рослин. І з того часу почали вже акцентувати увагу не на цілісній дії фітотерепії, а на певних діючих елементах тої чи іншої рослини. З того часу й пішов справжній занепад давнішньої науки про цілісне здоров’я людини. Адже стали лікувати наслідки, а не причину.romash

Приклад сьогоднішнього дня: гіпертонія. Хвороба, яка є наслідком порушення функціонування кров’яних судин та їх зашлакування продуктами обміну. Ніякого справжнього лікування медицина офіційна не дає, окрім того, що тільки бореться лише з проявом цієї хвороби — підвищенням кров’яного тиску. Ось тому немає надії у такого хворого: він, як наркоман, на все життя стає залежним від пилюль, та не поправляється, а лише з часом має використовувати все сильніші і дорожчі ліки, а хвороба стає все тяжчою…

Та не так би лікували наші пращури, які зналися на травах і природніх силах. До оздоровлення людини повинен бути тільки комплексний підхід. Для хворого на гіпертонію потрібна не боротьба з підвищенням тиску, а очищення тіла та судин від шлаків як залишків від процесів обміну речовин. Цим ми відновили б здатність судин реагувати на зміни в зовнішньому середовищі та дали б змогу судинам легко розширюватись чи звужуватись, не завдаючи болю і не шкодячи організму в цілому. Хіба це не логічно?

Для досягнення добрих результатів в оздоровленні потрібен комплексний підхід до самого процесу оздоровлення. Це насамперед психічний стан людини, її настрій. Якщо людина не має сумнівів щодо результатів своїх дій, вона буде впевнено себе почувати і ця її впевненість та спокій будуть гарантією доброго процесу оздоровлення.

Другою складовою комплексного підходу до оздоровлення буде фізична активність людини. Це можуть бути фізичні вправи, прогулянка на свіжому повітрі та будь-яка фізична праця, яка приносить людині задоволення. Адже треба пам’ятати, що чим більше ми рухаємось, тим швидше проходить кровообіг, а також жвавіше виводяться продукти метаболізму з нашого організму.

Наступна складова — це харчування. Адже саме їжа дає крові ті речовини, які потім розносяться по всій міжклітинній речовині та живлять клітини. Тож харчування — це річ важлива. Наш організм знає, що йому потрібно, а про це він нагадує нам тим, що ми хочемо їсти певного: солодкого, гіркого чи кислого, чи що інше. Так діє саморегуляція організму. Потрібно прислухатись до свого організму і давати йому те, що потрібно для його саморегулювання.

Наш організм — це складна система, основною складовою частиною якої є клітина. У здорової людини кожна клітина, а також міжклітинна речовина — здорові. Навпаки, у хворому організмі клітині не вистачає деяких речовин, що містяться в міжклітинній речовині. Саме в напрямку відновлення здорового функціонування клітини в міжклітинному просторі і спрямовує свою діяльність автор методики оздоровлення оліями та трав’яними чаями Сергій Гриневич.

Основний прийом такого підходу — втирання в шкіру певних зон тіла людини натуральних олій. Чому саме зовнішнє використання олій? Тому що таким чином ми ніяк не зашкодимо організму: в тіло ввійде певна кількість жирних кислот, а те, що вже не сприйматиметься організмом, залишиться на поверхні. В випадку ж внутрішнього прийому препарату можна передозувати кількість жирних кислот, а от в випадку зовнішнього втирання в шкіру передозування практично неможливе.

Розглянемо способи втирання цих препаратів.

1 — Змащування зони дії препарату “Бальзамом Гриневича”.

“Бальзам Гриневича” наливають в долоню об’ємом 2-4 мл. та наносять на ділянку шкіри, яку треба розтерти. М’якими, колоподібними або поздовжніми рухами (в залежності від ділянки) розмащують Бальзам по всій ділянці протягом 1-2 хвилин.

2 — Розтирання зони дії препарату “Бальзам Гриневича”.

Після змащування тіла Бальзамом, як було вказано вище, починають більш активно розтирати тіло, до відчуття розігрівання м’яких тканин. Ця процедура сприяє покращенню лімфовідтоку від міжклітинного простору і здійснюється протягом декількох хвилин.

3 — “Граблі” — спосіб глибокої дії на тканини тіла. Після розтирання переходять до спеціальної техніки тиску, яка дає можливість глибокого проникнення тиску в тіло та сприяє “розкришуванню” зашлакованості тканин.

Це умовно названий автором метод “граблі”, коли тиск при розтиранні здійснюється пальцями руки (тому “граблі”) чи то фалангами пальців руки, стиснутої в “кулак”. Ця процедура може спричинити легкий біль в ділянці тиску, але це не зашкодить організму, так як така процедура сприяє активації обмінних процесів в тканинах завдяки різкому збільшенню і прискоренню кровообміну (лімфовідтік при такій процедурі припиняється).

Через декілька хвилин повторити розтирання колоподібними рухами.

Таким чином маємо два прийоми, які чергуються між собою: розтирання ділянки тіла олією та техніка “граблі”. І важливим є те, що таким чином ми примусово змушуємо чергуватись два процеси в тканинах: кровообмін і лімфовідтік. Коли діє кровообмін, то лімфовідток не діє, і навпаки, коли діє лімфовідток, немає кровообміну. Це процес самостійний, описаний в новітній фізіології. Коли ми не діємо на тканину фізичними процедурами, і коли йде втирання Бальзамів чергуванням розтирання та “граблів”, ми примушуємо тканину реагувати на наші дії певним чином.

Що ж насправді відбувається там, в тканинах?

Коли ми втерли Бальзам, він проникає до міжклітинного простору. Коли ми тиснемо “граблями” — цим “кришемо” шлаки в тканинах, судинах та пом’якшуємо затвердіння, гематоми та ін. зашлакування в ділянці нашої дії.

Коли ж ми переходимо до розтирання, то призупиняємо кровообмін, розкриваємо лімфовідтік і цим виводимо з міжклітинного простору всі ті шлаки, які вийшли з тканин під час дії методом “граблі”.

А потім лімфа потрапляє в кров, фільтрується, і всі шлаки та отрути виходять з організму через сечу і жовч. І виводити все це допомагають нам трав’яні чаї низької концентрації трав.

Чому саме низької концентрації трав?

Про це ми вже говорили напочатку: висока концентрація трав в чаях може зашкодити, адже в травах міститься велика кількість активнодіючих речовин. Як вони будуть діяти в великих дозах — вгадати важко. Тому доцільніше пити трав’яні чаї низької концентрації. Сергій Гриневич рекомендує після сеансу втирання Бальзамів випивати склянку гарячого трав’яного чаю, настояного на одній чайній ложці трав’яної суміші.

Share Button