Киев. Гуны

Глава вторая
Киев. Гуны

Иван Билык:
“Гельмольд, історик Х11 сторіччя, праця “Хроніка слов’ян”.
Стверджує, що “всі слов’янські землі, які лежать на схід від Даніі й славляться величезними багатствами, датчани називали колись Острогардом, а тепер, у його час, називають їх також Гунігардом — через їхнє населення гунів. Там уміщує він і гунський метрополіс (столицю), який зветься Хуе.””
Итак, обширная территория, населенная гунами со столицей Хуе… Киевская Русь со столицей Киевом. Гунигард с метрополисом Хуе.
И далее, И. Билык:
“…Гельмольд ніскілечки не сумнівається, що це країна суто слов’янська, й навіть у свій час, у середині ХІІ сторіччя, в добу найбільшого розквіту Київської Русі, наймогутнішої серед усіх Європейських держав, називає “метрополісом” слов’янського світу Хуе.
Що це справді Київ, знаходимо підтвердження в інших, раніших і пізніших авторів. Ф. Ганен, наприклад, у своїх примітках до першого німецького видання “Пісні про Нібелунгів” каже, що Київ, той самий, що за Гельмольдом зветься Хуе, в сагах “Кіенуборг у Канугарді” варяги називали Самбатом…”
Киев… Город, ставший столицей русов.
И. Билык:
“… стратегічне розташування Києва — найкраще в усіх відношеннях: такої думки дотримувалися всі історики військової справи.”
Откуда же название Хуе?
КХОЙ-ГОЙ-ГОЙНЫЙ-ХОЙНЫЙ-ХВОЙНЫЙ (вечно зеленый и жизненный, вечно действующий) — ХВАЙНЫЙ.
Вечно Действующий и Бессмертный КХОЙ, Киев земли Русов…
Славян, поклоняющихся Макоши, КХОШИ (КОШУ-КОСЕ-КОСАКУ).
Издревнейшее поклонение Матери Сырой Земле, Матери родной и Женщине Рода Белого.
И. Билык:
“Таціт, описуючи землі по цей бік Ельби, каже, що сітони — такі самі, як і мужичі (чучії), лише управляють ними жінки…
Амадокія розташована саме там, де стоїть Київ.”
Матриархат???
“Слова Kwanen, Ronae, chonae, що означають кияни, плуталися з близькими за звучанням словами Kuna, quena, Kwana й chona, які означають жінка. Просто Йордан і його апологети намагалися виправдати Геродотове твердження, що на Дніпрі був народ, яким управляли жінки, й у такий спосіб помилка потроху канонізувалася, перейшовши в норму. Киянів град, місто киян-перевізників, стало Куенугардом, Кіенуборгом — містом жінок, або й просто Гунагардом, що вже й зовсім означає місто гунів. Або згадаймо з цього приводу слова Марціана Гераклійського про те, що обабіч Дніпра, відразу ж за оланами, живуть так звані хоани. Всі погоджуються з тим, що хоани — це гуни, так само, як і стосовно Птолемеєвих хоїнів.”
Хванен, хонай, кхона, киена, куана, жона…
Хуаны, кхойны, кхоны, гуны…
Хоин — воин, хоевода — воевода…
Можно сказать утвердительно то, что название Киева происходит от слова древнего КХОЙ, что значит Вечнозеленая Вегетативная Сила, Потенция, Жизненность.
Кхоины — люди Жизни и Силы, Целители, гоящие и непобедимые(!).
Но… Киев — не первая столица Славян, Дорогие мои читатели! До Киева святилищем было “Лукоморье”, Трахтемировская Лука(!).
Геродот: “Коли в них помирає цар, то… очистивши тіло від нутрощів і намастивши його запашними оліями.., його возами везуть в Герри.” (Кхорры).
“Річка Герр витікає з Борисфену там, де він стає широким; ця річка одержала назву від країни, названої Герри.”
То есть под Переяславом…
Так было в пра-давние времена…
Но… Кто же такие собственно гуны?
И. Билык:
“В скандінавському епосі “Хельга-квіда” … сказано, що під словом гуни давні шведи розуміли слов’ян, пізніше почали їх називати венедами й вендами”.
Гуны — славяне, белые… И далее:
“Й тут, і там гунів називають скіфами, й рід Аттіли виводять з найдавніших скіфських династій, навіть сам Аттіла каже, що його народ — скіфський.”
Гуны — скифы… И далее:
“Довгий час усі північні народи в них були гіпербореями, тоді стали скіфами, пізніше сарматами й т. д.”
Гипербореи, скифы, сарматы… И далее:
“…візантійський імператор Костянтин Багрянородний, каже: “Цей народ ми називаємо скіфами або гунами. Щоправда, самі себе вони зовуть русами”.”
Славяне же называли себя РУСАМИ…
Может, РОСАМИ…
Речка Рось, Росава… Роса — Небесная Живодающая Влага…
Гуны? — КХОН — Энергия, Сила.
КХОНЫ — сильные, энергичные. На лошадях, которых называли “кони”. со шкурами-овчинами, одетыми сверху боевых кольчуг…
Не ратники ли это, вышедшие с царств Рамы???

продолжение

oko

Share Button